Stichting Independent Wheels biedt ondersteuning bij het, selecteren, aanvragen, aanschaffen, onderhoud en verzekeren van alternatieve vervoersmiddelen voor mindervaliden. Ook verzorgen wij instructie en training in de leefomgeving van de gebruiker. Welk vervoermiddel is het meest geschikt? Waar moet ik welke financiele ondersteuning aanvragen? Hoe regel ik het onderhoud? Waar verzeker ik mijn vervoermiddel? Stichting Independent Wheels geeft advies en antwoorden op de meeste vragen rondom de juiste mobiliteitsvoorziening. Korte lijnen via email, telefoon of persoonlijke ondersteuning bij beurs of patientenvereniging.

Hier staat kort uitgelegd hoe we samen het vervoermiddel selecteren en aanschaffen.

Stap 1: Kennismaking De verschillende producten van dichtbij bekijken, erop staan en rijden, de ideale kennismaking. Na een afspraak te hebben gemaakt komen wij naar u toe, vindt u ons of ontmoeten we halverwege. 
Stap 2: Samenstellen product / model Welke product is het meest geschikt voor u? En welke eventuele aanpassingen zijn nodig? We bepalen het samen.
Stap 3: Aanvraag financiering Advies hoe een vervoermiddel als voorziening aan te vragen bij uw gemeente of hoe het apparaat het best te financieren. Independent Wheels heeft ervaring en deelt die graag met u. 
Stap 4: Afleveren van het vervoermiddel Het product wordt thuis afgeleverd, gemonteerd en samengesteld. 
Stap 5: Training Niet eerder de weg op dan na een gedegen training in de thuissituatie. Een juiste afstelling van het product en alle bekende en onbekende obstakels rondom het huis en in de buurt worden verkend en getraind voordat u de weg op gaat. 
Stap 6: Nazorg Met het mobielzekerpakket bent u verzekerd van alle zorg die nodig is om onbezorgd van uw vervoermiddel gebruik te maken.